Overheid stimuleert overstap LED verlichting scholen

De transitie naar duurzame energie met de investering in energiebesparende middelen gelden ook voor scholen. Ook zij staan voor de uitdaging om dit financieel te kunnen dragen. Om hierbij te helpen is de Energiebespaarlening opgezet vanuit de rijksoverheid.

Er is per direct 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor scholen om o.a. te investeren in led-verlichting met een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Om te beginnen start deze pilot in samenwerking met de Rabobank speciaal voor het onderwijs.

Energie-onzuinige schoolgebouwen moeten verduurzamen

Nederland telt 8.000 basis- en middelbare scholen, met veelal verouderde verlichting. Daarom is door de minister Ollongren opgeroepen om de meest energie-onzuinige schoolgebouwen te verduurzamen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarop het Nationaal Energiebespaarfonds gevraagd hier invulling aan te geven door het opzetten van een pilot.

Aantrekkelijke voorwaarden stimuleren verduurzaming

De Energiebespaarlening kent een looptijd van 15 jaar met een vaste lage rente. De lening kan vooralsnog gebruikt worden voor 5 energiebesparende maatregelen;

 • Zonnepanelen

 • Isolatie van gevel/spouwmuur

 • Dakisolatie

 • LED-verlichting

 • Energiemanagementsystemen

Een greep uit de voorwaarden:

 • Het betreft een annuïtair dalende lening met een looptijd van 15 jaar

 • De rente van de lening staat voor 15 jaar vast

 • Het Nationaal Energiebespaarfonds verstrekt de lening onderhands

 • Het Nationaal Energiebespaarfonds brengt geen afsluitkosten in rekening

 • De minimale leensom bedraagt € 15.000,-

 • Per kalenderjaar kunt u 20% van de hoofdsom boetevrij aflossen op de Scholen Energiebespaarlening

 • De lening wordt verstrekt via een bouwdepot

Om voor scholen het proces van verduurzaming soepeler te laten verlopen, is bij de Scholen Energiebespaarlening begeleiding vaak noodzakelijk. Als procesbegeleider helpt Stichting Schooldakrevolutie scholen bij het inventariseren van de verduurzamingsmogelijkheden en begeleidt ze de uitvoering van de genoemde maatregelen. Indien een school een lening wenst, bereidt de Stichting Schooldakrevolutie de aanvraag samen met de school voor.

Recente berichten:

Nieuwsoverzicht

Onze branches

Kantoor- & Productieomgeving

Kantoor- & Productieomgeving

LED verlichting is ideaal voor elke werksituatie. Of het nu gaat om administratief personeel, monteurs, productiemedewerkers of klanten, iedereen is lovend over het 2.Orange DLS licht.

Lees meer

Warehousing & Distributie

Warehousing & Distributie

2.Orange DLS is als LED specialist een betrouwbare partner voor partijen in de logistieke en warehousing sector. Samen met u verduurzamen wij uw magazijn of distributie centrum.

Lees meer

Educatie & Onderwijs

Educatie & Onderwijs

2.Orange DLS biedt scholen mogelijkheden om, zelfs zonder investering (!), over te stappen op de gewenste duurzame oplossing én tegelijkertijd te besparen. Neem contact met ons op!

Lees meer

Nieuwbouw & Renovatie

Nieuwbouw & Renovatie

In de meeste utiliteitsgebouwen gaat ongeveer 22% van de energie op aan verlichting. Bij de huidige stand van de ledtechniek kan daar gemakkelijk 30% tot 80% op bespaard worden.

Lees meer

Vraag direct een afspraak aan

Onze led verlichting adviseurs komen graag bij u op locatie om uw situatie te beoordelen en uw wensen en eisen door te nemen.

  Deel deze pagina, kies uw platform:

  2021-01-25T10:22:38+00:00
  Ga naar de bovenkant