LED Verlichting en de Energie Investerings Aftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of in duurzame energie voor hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen door te besparen op uw energiekosten, maar ook door een lagere vennootschapsbelasting.

Meer weten?

Welke maatregelen komen in aanmerking voor EIA?

Maatregelen die in aanmerking komen voor EIA zijn bijvoorbeeld het toepassen van: LED verlichting, hoogfrequente tl-verlichting, warmtepompen, isolatie, warmte-terugwinning op koel- en persluchtinstallaties en zonnecellen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat een complete lijst van geaccepteerde maatregelen. Overigens komen maatregelen die niet nader op deze lijst omschreven zijn, maar wel aan de algemene energieprestatie-eisen voldoen ook in aanmerking voor EIA.

Welke belastingvoordelen zijn er naast EIA?

De EIA mag gestapeld worden met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) waardoor de subsidie op uw maatregelen op kan lopen tot 14%. De KIA is een investeringsaftrek die op allerlei investeringen van toepassing is, dus niet alleen energie. De KIA is bedoeld voor kleine ondernemingen die tussen de € 2.200 en € 300.000 investeren.

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze aftrek kan tot 11% netto van het geïnvesteerde bedrag opleveren, waardoor niet alleen de energierekening daalt, maar ook uw inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Subsidie LED verlichting

2.Orange DLS heeft hun accountant een subsidiepakket laten ontwikkelen waar u gebruik van kunt maken. Uw 2.Orange DLS adviseur informeert u daar graag over. Uitgebreide informatie over de subsidiemogelijkheden vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, maar u kunt ook bellen met de EIA helpdesk: 088 – 6023430

Onze branches

Kantoor- & Productieomgeving

Kantoor- & Productieomgeving

LED verlichting is ideaal voor elke werksituatie. Of het nu gaat om administratief personeel, monteurs, productiemedewerkers of klanten, iedereen is lovend over het 2.Orange DLS licht.

Lees meer

Warehousing & Distributie

Warehousing & Distributie

2.Orange DLS is als LED specialist een betrouwbare partner voor partijen in de logistieke en warehousing sector. Samen met u verduurzamen wij uw magazijn of distributie centrum.

Lees meer

Educatie & Onderwijs

Educatie & Onderwijs

2.Orange DLS biedt scholen mogelijkheden om, zelfs zonder investering (!), over te stappen op de gewenste duurzame oplossing én tegelijkertijd te besparen. Neem contact met ons op!

Lees meer

Nieuwbouw & Renovatie

Nieuwbouw & Renovatie

In de meeste utiliteitsgebouwen gaat ongeveer 22% van de energie op aan verlichting. Bij de huidige stand van de ledtechniek kan daar gemakkelijk 30% tot 80% op bespaard worden.

Lees meer

Vraag direct een afspraak aan

Onze led verlichting adviseurs komen graag bij u op locatie om uw situatie te beoordelen en uw wensen en eisen door te nemen.

    Deel deze pagina, kies uw platform: